Сезираха МВР за масово паркиране на автомобили върху дюни на плаж „Крапец-север“ и в района
Министерството на туризма и старият наемател на пясъчната ивица водят съдебни битки
Публикувана: 1 Aug 2020 | 15:32

Министерството на туризма направи проверка на морски плаж „Крапец-север“ и сезира Министерството на вътрешните работи за масово нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

 

Десетки автомобили са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в района, което е административно нарушение по ЗУЧК. Органите на реда трябва да проверят на място фактите и да наложат съответните санкции на нарушителите.

 

Плажът е обявен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 г. Договорът за наем между фирмата концесионер и Министерството на туризма изтече на 14 май 2020 г.

 

Дружеството обаче продължава да владее морския плаж, без да има каквото и да е правно основание за това. Наемателят на плажа отказва да подпише протокол за предаването му и да преустанови всякакви дейности и услуги.

 

Към момента той продължава да ползва преместваеми обекти тук и предлага плажни принадлежности, от които събира приходи.

 

Министерството на туризма сезира съда и прокуратурата за самоуправство. Ведомството междувременно обяви търг за нов наемател, по който има спечелил кандидат.

 

Старият наемател обжалва процедурата и заповедта, че плажът е охраняем. По казуса се чака решение на съда от първа инстанция.

 

Министерството информира за случая и областния управител на Добрич за предприемане на действия по компетентност по изземане на плажа, който е изключителна държавна собственост.

 

Черно море

Коментари ( 0 )