IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
13:04 | 11 август 2020
Обновен: 17:24 | 4 май 2024

Възрастен мъж пострада тежко при пожар в Провадийско

Огънят е заплашвал 3 къщи в съседство

По материала работи: Ставри Таргов
Възрастен мъж пострада тежко при пожар в Провадийско

На 10.08.2020 г. в 14:39 ч. е съобщено за пожар в двор на изоставена къща в близост до центъра на с. Манастир, община Провадия. По първоначални данни при извършване на ремонтни дейности – рязане с ъглошлайф, се е запалила суха трева в частен имот, като огънят се пренесъл към дървен навес и застрашавал да обхване и три къщи в съседство.

 

86-годишен мъж заедно със сина му (50 г.) са предприели опит да погасят горенето, при което възрастният мъж е получил около 52 процента изгаряния по тялото. Настанен е във Военноморска болница с опасност за живота, синът му е прегледан от лекар, но е отказал хоспитализация.

 

Горенето е погасено от екипа на РС ПБЗН Девня. Образувано е досъдебно производство.

 

На 10.08.2020 г. в 22,20 ч. е съобщено за пожар в стопанска постройка в с. Караманите, община Вълчи дол. На място са изпратени 2 ППА, екипите на които са погасили горенето, изгорели са 2 стопански постройки около 150 кв.м., спасена е сграда.

 

По първоначални данни се касае за небрежност при боравене с открит огън - пожарът е тръгнал от оставено без надзор огнище с казан за варене на зимнина.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна