IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
15:24 | 10 септември 2020
Обновен: 09:53 | 23 април 2024

Съдът екстрадира турски гражданин

Чака го 15-годишна присъда за изнасилване

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът екстрадира турски гражданин

Днес в съдебната зала на Търговищкия окръжен съд турският гражданин Ешреф К. е бил задържан под стража и ще бъде екстрадиран в Република Турция, за да изтърпи 15-годишна присъда за изнасилване.

 

Това е станало, след като състав на съда е уважил внесено от Окръжната прокуратура в Търговище искане за екстрадицията му в Република Турция, направено от Републиканската главна прокуратура в град Бурса чрез отдел „Международен“ на ВКП.

 

Турските съдебни власти представили документи, от които става ясно, че Ешреф К. е с влязла в сила 15-годишна присъда за изнасилване на дъщеря си, постановена от поставена от съда в Бурса през 2012 г.

 

66-годишният турски гражданин е български изселник в Република Турция, но не е с двойно гражданство. Той бил задържан за три години по време на разследването срещу него за това престъпление.

 

Турските власти го освободили от ареста, като му разрешили да пътува до България за погребението на баща му. След това обаче Ешреф не се завърнал в Турция.

 

Турските съдебни власти го обявили за издирване с червена бюлетина на Интерпол – Анкара. 66-годишният мъж бил установен в търговищко село, където живеел с разрешение за пребиваване в България.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна