Енергото с готовност да отмени спирането на тока на В и К - Добрич, и В и К Шумен
Дружеството разчита на МРРБ да покрие натрупаните задължения
Публикувана: 25 Sep 2020 | 15:49

Планираното прекъсване на електрозахранването на ВиК - Добрич, и ВиК - Шумен, ще бъдe отменено при пълно изплащане на задълженията на двете дружества към ЕНЕРГО-ПРО.

 

Компанията разчита на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ангажимента да покрие в срок задълженията за консумирана електроенергия в размер на 10,5 млн. лева чрез „Български ВиК холдинг“.

 

Обявеното вчера планирано прекъсване на електрозахранването е крайна мярка, предприета с единствената цел да се ограничи натрупване на още по-големи дължими суми, както и да се защити интересът на всички останали редовни клиенти, и ще се извърши по предварително обявения график, стартиращ от 29.09.2020г.

 

ЕНЕРГО-ПРО се стреми да е лоялно и винаги проявява разбиране към затрудненията на своите клиенти. В случая с други социално отговорни институции, каквито са дружествата от ВиК сектора, основната цел е постигането на договорености чрез двустранни преговори.

 

Такива са провеждани през годините и ЕНЕРГО-ПРО е правило многократни компромиси за запазването на добрия тон и взаимоотношения.

 

Ръководството на електроснабдителното дружество силно се надява този път, след намесата на принципала МРРБ, проблемът с изплащането на натрупаните дългове да бъде разрешен, за да може да продължи нормално да изпълнява своите оперативни дейности съгласно лицензионните си задължения, съобщават от дружеството.

 

Черно море

Коментари ( 0 )