IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
16:40 | 30 септември 2020
Обновен: 12:09 | 20 март 2024

Мъж, разпространявал наркотици в Девня, получи условна присъда

Ще плаща и глоба в размер на 2 500 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Мъж, разпространявал наркотици в Девня, получи условна присъда

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура - Варна, и Панко Панков, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

 

Панко Панков е роден във Варна, но живее в Девня, със средно образование, неработи, без предишни осъждания.

 

Пред съда той заяви, че е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

 

Страните приеха за безспорно и категорично установено, че  на 10.03.2020 г. в Девня Панко Панков държал с цел разпространение марихуана с общо нетно тегло 19,58 грама на обща стойност 117,48 лева. На същата дата той  разпространил част от наркотика на друг мъж.

 

Варненският окръжен съд одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

 

За извършеното престъпление 35-годишният мъж прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изпълнението на което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години.

 

Наложено му е и наказание „глоба“ в размер на 2 500 лева.

 

Направените по делото разноски в размер на 182,38 лева също следва да бъдат заплатени от Панко Панков в полза на Държавния бюджет по сметка на ОД на МВР – Варна.

 

Одобреното споразумение е в сила веднага и не подлежи на обжалване или протест.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна