IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:01 | 30 ноември 2016
Обновен: 09:38 | 19 април 2024

Изложба на хора с увреждания подредиха в Техническия университет

Проведе се и форум на тема „Социалното включване през погледа на младите хора“

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

Изложба на изделия и сувенири, изработени от хора с увреждания подредиха в Електротехническия факултет на Техническия университет. В нея бяха представени произведения, дело на ползвателите на социална услуга от 9 организации. Поводът за проявата е Международният ден на хората с увреждания – 3 декември. „Изключително горещо приветствам инициативата. Смятам, че е много полезно и се надявам колкото може повече институции да организират такива изложения, за да се види какво могат да правят хората с увреждания и в неравностойно положение. Тук се срещаме с колеги за пореден път, затова много се радвам“ – коментира пред медийна група „Черно море“ Веселина Стоилова – омбудсман на хората с увреждания във Варна. 

 


Освен изложба, в Техническия университет се проведе и конференция на тема „Социалното включване през погледа на младите хора“. „Тъй като в Техническия университет се обучават студенти в специалност социален мениджмънт, не е изненада, че точно тук организираме подобна проява, която събира на едно  място доставчиците на социални услуги и нашите възпитаници“, отбеляза доц. д-р инж. Медиха Хамза от Електротехническия факултет на ТУ-Варна. Във форума се включиха също представители на  дружеството на инвалидите. 

 


Поздрав към всички участници поднесоха групи от дневните центрове „Ривиера“ и „Свети Йоан Златоуст“.

 

Те бяха много развълнувани от появата си на сцената. Специална изненада за тях бяха сладкишите, изработени от възпитаници на СУ „Любен Каравелов“ в Аспарухово.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Коментари

Новини Варна