IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
11:41 | 10 септември 2018
Обновен: 11:09 | 24 март 2024

Започна разширението на ДГ „Карамфилче“ във Варна

Новата сграда, която ще е с капацитет 120 места, трябва да бъде завършена за 12 месеца

По материала работи: Ставри Таргов
Започна разширението на ДГ „Карамфилче“ във Варна

Започна строителството на нова сграда на територията на ДГ „Карамфилче“ във Варна. Тя ще бъде с капацитет 120 места и трябва да бъде завършена за 12 месеца, съобщи кметът Иван Портних.

 

Стойността на обекта е 1,5 млн. лв. Строителството предвижда и изграждането на мултифункционален салон за спортни и занимателни цели. Във връзка с това намиращите там стари бараки, правени преди 46 години, ще бъдат премахнати. Целта ни е създаване на добри условия за израстване на най-малките варненци. Новата сграда ще мотивира допълнително и персонала на детската градина, посочи Портних.

 

Инспектирахме тези дни парка в кв. „Възраждане“. До месец – месец и половина ще приключи втората фаза на този проект. И там ще стане прекрасно място за игри и занимания на най-малките варненци, когато са извън детските заведения, каза още кметът.

 

През т.г. ще обновим 3 детски градини по ОП „Региони в растеж“.  Положихме много усилия за решаване на проблема с недостига на места и мисля, че се справихме в огромна степен с тази задача. Затова сега обръщаме внимание на тези заведения, където базата е остаряла и не отговаря на съвременните условия за отглеждане и възпитание на децата, добави Иван Портних.

 

Той каза също, че съвсем скоро ще започне направата на нова сграда на детската градина във кв. Виница. Там бе вдигната нова пристройка, но старото тяло бе съборено, тъй като се оказа, че е конструктивно опасно. Направихме проект, има вече и избран изпълнител. Така съвсем скоро ще решим проблема и за децата във „Виница“, обобщи кметът.

 

Ставри Таргов

 

 

Коментари

Новини Варна