IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
12:20 | 20 май 2019
Обновен: 17:43 | 21 март 2024

Кои са предпоставките за развитието на финансовия сектор и към кои модели се насочва индустрията – във фокуса на Клуб Investor „Банки и финанси“

Дискусията ще събере водещи експерти на 11 юни в София

По материала работи: Борис Проданов
Кои са предпоставките за развитието на финансовия сектор и към кои модели се насочва индустрията – във фокуса на Клуб Investor „Банки и финанси“

Кои са макроикономическите предпоставки за развитието на финансовия сектори и към кои модели се насочва индустрията? Отговор на тези и още интересни въпроси ще даде новото издание на Клуб Investor „Банки и финанси“. Събитието ще се проведе на 11 юни, от 10 часа, в Best Western Plus Hotel Expo Sofia и за пореден път ще събере водещи банкови и финансови експерти.

 

Дискусията ще открие подуправителят на БНБ Калин Христов, който ще коментира  последствията от икономиките на ЕС за паричната политика и банките. Първият панел ще бъде посветен на състоянието на финансовия сектор в България, а модератор ще бъде водещият на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria - Делян Петришки.

 

Актуални данни за банковата индустрия в страната ще коментира председателят на Управителния съвет на Асоциация на банките в България Петър Андронов. Участие в панела ще вземат Илия Лингорски, главен финансист на Българската банка за развитие, и Николай Василев, управляващ партньор на Експат Капитал и бивш министър на икономиката.

 

Втората част на дискусията „Банки и финанси“ ще се фокусира върху еволюцията на финансовата индустрия. Модератор на панела ще бъде изпълнителният директор на Software Group Калин Радев, който ще насочи вниманието към ползите и предизвикателствата пред дигиталните финансови екосистеми и портфейли, и осигуряването на възвръщаемост на инвестициите в иновативни услуги.  Сред участниците, които ще дискутират развитието на финансовата индустрия, са Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц банк, Едуард Цветанов от Revolut и Васил Димитров -  ръководител проект за дигитална трансформация в Банка ДСК.

 

По време на дискусията ще бъдат представени първите изводи от анализа на Българска финтех асоциация за финтех екосистема в страната през миналата година. След това Калоян Рачев, създател на Fintech Bulgaria, който ще бъде модератор на последния панел, и консултантът Томас Висни, съосновател на Booster Labs, ще дискутират как се развива финтех индустрията и кои са най-новите решения в сферата.

 

Повече информация за събитието, програмата и лекторите може да намерите ТУК.

 

Генерален партньор на Клуб Investor „Банки и финанси“ е Българска банка за развитие. Дискусията се провежда с подкрепата на Софтуер Груп, Банка ДСК, Хотел Интернационал.

 

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Seenews.com

Коментари

Новини Варна