IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:33 | 4 юни 2019
Обновен: 16:10 | 19 април 2024

Министър Петя Аврамова: Търсят се варианти и за автомагистрала „Черно море“

На АМ „Хемус“ вървят строежите по новите участъци, за да се стига по бързо от София до Варна

По материала работи: Борис Проданов
Министър Петя Аврамова и областният управител на Варна Стоян Пасев.

Автомагистрала „Черно море“ не е отпаднала от приоритетите на правителството. Това заяви специално за Медийна група „Черно море“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

 

„Т.нар. „магистрален пръстен“ в България е приоритет на правителството. Работим според възможностите на бюджета и със субсидиите от европейските фондове. В момента строим магистрала „Струма“ с европейско финансиране, 134 км от АМ „Хемус“ със средства изцяло от държавата. Продължаваме да работим по проектите за 90-те километра от Буховци до Велико Търново. Продължаваме с останалите магистрали“, изтъкна министърът.

 

„За автомагистрала „Черно море“ е обсъждан вариант с концесия“, разкри Петя Аврамова и добави: „Не сме се отказали да направим целият магистрален пръстен в България.“

 

„Както правителството, така и бизнесът иска в страната да има хубави пътища. Инспектирах виадуктите по АМ „Хемус“, вървят и строежите по новите участъци, за да може да се стига от София до Варна още по-бързо“, каза министър Аврамова.

 

Движението по виадукта „Разлив“ на 51-и километър на АМ „Хемус“ ще бъде пуснато до 1 юли, като по този начин ще се улесни трафика. В момента са довършителните дейности по пътното платно.

 

Предстои да е готов и виадуктът на 38-и километър, по който се прави изцяло основен ремонт.

 

„Това са виадукти, строени преди повече от 30 г.“, посочи Петя Аврамова.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Ремонтите по "Хемус" ще продължат през целия летен сезон

Коментари

Новини Варна