Спасители издирват тийнейджърка, изчезнала в морето на Централния плаж във Варна
Публикувана: 13 Aug 2019 | 19:03

Спасителите на Централния плаж във Варна издирват 14-годишно момиче, изчезнало в бурното море, съобщиха очевидци в социалните мрежи. Според тях децата са били без възрастен придружител.

 

Инцидентът е станал около 17,30 ч. днес.  Това  потвърди и д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ I "Св.Климентина" – лечебното заведение, което обезпечава медицинската помощ на плажовета в община Варна. Момичето било на плаж със свои приятели. Тийнейджърите не се съобразили с флаговата сигнализация, която днес забранява къпането, и влезли във водата при 4 бала вълнение. Спасителите са успели да извадят едно от момчетата, но момичето е потънало.

 

Служители на РДПБЗН - Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море, съобщиха от полицията. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление – без резултат. С падането на вечерта, поради опасност за служителите на РДПБЗН - Варна, операцията ще бъде прекратена. При необходимост от съдействие в утрешния ден, при поискване от компетентните служби, действията на водолазите ще продължат.

 

Още по темата: Баща се удави, спасявайки детето си

 

Коментари ( 0 )