IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:15 | 16 септември 2019
Обновен: 19:23 | 27 февруари 2024

Ректорът на МУ- Варна, към първокурсниците: От вас зависи дали ще сбъднете мечтите си

Във висшето медицинско училище откриха новата академична учебна година

По материала работи: Ставри Таргов
Ректорът на МУ- Варна, към първокурсниците: От вас зависи дали ще сбъднете мечтите си

Добре дошли в Медицинския университет във Варна. Това е една от най-важните стъпки в живота ви. В нашето учебно заведение, което е с 60-годишна история, ще разширите и задълбочите интересите си. Очакват ви нови хоризонти. От вас зависи дали ще сбъднете мечтите си. С тези думи се обърна към първокурсниците ректорът на МУ – Варна, проф. д-р Красимир Иванов. Поводът бе откриването на новата академична учебна година.

 

Церемонията започна с тържествен водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Сред официалните гости бяха кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.
 

По повод откриването на новата учебна година бе получен поздравителен адрес от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

 

Представители на първокурсниците от специалностите „Медицина", „Военен лекар", „Дентална медицина", „Фармация", „Медицинска сестра", „Акушерка", „Рентгенов лаборант“ и „Медицински оптик" с най-висок бал от приема положиха традиционната за първия учебен ден в МУ-Варна клетва за „посвещение в медицината".

 

Отличниците по медицина от Випуск 2019 Радмила Георгиева и Иван Вълкадинов облякоха бели престилки на своите нови колеги, за да ги приобщят символично към медицинското съсловие.

 

Прага на университета т.г. прекрачиха над 1400 първокурсници, от които над 300 са чуждестранните студенти.

 

За трета година МУ-Варна посрещна и първокурсниците от съвместната специалност, с ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" - „Военен лекар".

 

Модерните учебни бази за предклинична и клинична подготовка, високотехнологичното интерактивно обучение и възможностите за спорт, култура и развлечения, привличат в МУ-Варна хиляди кандидати от цял свят годишно.

 

Медицинският университет във Варна е ориентиран към модерните и иновативни методи на обучение. Много голям акцент се поставя върху иновациите и внедряването на информационните и комуникационните технологии в учебния процес.

 

Непрекъснато се търсят нови форми на обучение, които са в унисон с най-добрите съвременни практики в световен мащаб.

 

Инвестициите в образователната инфраструктура и в клиничните бази за обучение също нареждат МУ-Варна сред водещите предпочитани медицински университети не само в България, но и в Европа и света.

 

Новата академична година бе открита и във филиалите на МУ-Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен, където се обучават студенти в специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка".

 

Ставри Стефанов

 

 

Коментари

Новини Варна