С безплатно участие в спортна игра варненци могат да спечелят пътуване до Китай
Вижте програма на събитието
Публикувана: 20 Sep 2019 | 20:41

Забавно състезание „Открий Нинбо“ ще се проведе на 21-ви септември в Морската градина във Варна. Инициативата е по случай 15-ата годишнина от побратимяването на китайския град Нинбо и морската столица и се организира от Китайския културен център, iRun, със съдействието на Община Варна. Това е второ за тази година съвместно събитие, с което отбелязваме годишнината от побратимяването на двата града -  през юли двама солисти на Варненската опера участваха в симфоничен концерт в Ningbo Grand Theatre.


"Открий Нинбо" предвижда отбори от трима или четирима участници, които трябва да преминат по 5 километров маршрут в Морската градина. По цялото трасе ще бъдат представени множество традиции на древен Китай. На специално изградени от организаторите места участниците ще се снимат, а снимките ще бъдат качвани в социалните мрежи, където ще набират харесвания от виртуалната аудитория. Отборът с най-много одобрения, най-бързият отбор и отборът с най-оригинална снимка ще се борят за голямата награда, а именно пътуване до град Нинбо в Китай. След забавното състезание всички ще имат възможност да се насладят на демонстрации на китайски бойни изкуства, на мелодии от традиционни инструменти, както и представяне на китайски, народни носии. А всеки любител на чуждите езици ще може да посети шатрата, в която ще се демонстрира изписване на китайски йероглифи и дори да пробва да изпише името си под наставленията на инструктори. Специален гост на събитието ще бъде Краси Георгиев, който има над 60 реализирани маратона (42км) и 30 ултрамаратона (над 100км) на места от Арктика до Камбоджа – легендарният „Маратон на пясъците” (240км бягане през мароканската пустиня) и ултрамаратона „ Бразил 135+” (257км в джунглата).


Кратка програма на събитието:

08:30 - 09:00 - Записване на отбори за участие в надпреварата

09:00 - 09:15 – Откриване

09:15 - 09:30 – Зумба загрявка за всички участници

09:30 - 10:15 – Старт на надпреварата в Морската Градина

10:15 - 10:45 – Културна програма с демонстрации на бойни изкуства, традиционни облекла и музикални инструменти. Работилничка за изписване на китайски йероглифи

10:45 - 11:15 – Определяне на победителя от забавната надпревара

Коментари ( 0 )