Отличиха директори на детски градини с дългогодишен професионален принос
Плакетите са за утвърждаването и развитието на предучилищното образование
Публикувана: 3 Dec 2019 | 13:58

Почетни плакети бяха връчени във Варна на директори на общински детски градини с дългогодишен професионален принос за утвърждаването и развитието на предучилищното образование. Дамите, оставили сърцето си в детските учебни заведения са Алис Испенджиян – ДГ №12 „Ян Бибиян“, Дора Михова – ДГ №7 „Александър Пушкин“, Теменужка Калинчева –ДГ №43 „Пинокио“ и Тина Боянова – ДГ №35 „Детска радост“. Председателят на Синдиката на българските учители във Варна Веселин Рашев връчи на кмета Иван Портних купата от тазгодишната спартакиада, спечелена от варненски учители.

 

Ето какво сподели г-жа Тина Боянова

Близо 25 години съм била директор. Минаха няколко системи, няколко кмета, различни поколения деца и родители. За мен беше удоволствие и призвание. Аз оставих сърцето си в детската градина. От 2002 г. тя е носител на „Зелен флаг“. Силно насочено е детското заведение към спорта. Имаме най-големият салон от всички детски градини в града. Аз пожелавам на всеки директор да има такъв огромен физкултурен салон. От 2006 г. нашите мажоректи участват в манифестациите за 24 май. Това е традиция.  Ние имаме една от първите био-градинка във Варна. Градината е отдадена на изкуството. Беше открито и първото арт-ателие с първата самостоятелна изложба на две деца. Имало е какво да се свърши за този четвърт век и се надявам колегите да продължат традициите, които сме поставили. Има прекрасен екип, прекрасни деца и мотивирани родители. Радвам се, че бях част от живота на ДГ „Детска радост“.

 

 

За 15 път във Варна бяха връчени отличия и на млади учители за мотивиран старт в професията. Кметът на Варна Иван Портних награди 14 млади преподаватели. Номинираните кандидати са посочени от колективите на детски градини и училища.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

 

Четете още: Връчиха отличия на млади учители във Варна

 

Коментари ( 0 )