IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
15:42 | 4 декември 2019
Обновен: 00:02 | 23 март 2024

Символично откриха обновения бул. “Народни будители“ в "Аспарухово"

Обектът се реализира с европейски средства

По материала работи: Слав Велев
Символично откриха обновения бул. “Народни будители“ в "Аспарухово"

Обновеният бул. „Народни будители“ в кв. „Аспарухово“ - в участъка от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нарва“ и от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Мара Тасева“ бе символично открит днес. Обектът се реализира с европейски средства, осигурени по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“. В рамките на проекта бе извършена подмяна на цялата ВиК -мрежа, осигурена е достъпна среда за хората със специални потребности, изградена е велоалея по цялото трасе. Има нови джобове за спирките на градския транспорт, а тротоарите са проектирани така, че се осигурява възможност за повърхностно отвеждане на дъждовните води, пише Live.Varna.bg.

 

По бул. „Народни будители“ е монтирано улично осветление с интелигентни светодиодни осветители от последно поколение и са изградени два нови подлеза, осигурени с асансьори, които да улесняват придвижването на хора с увреждания и майки с колички, обясни ръководителят на проекта Христина Костадинова. На събитието присъстваха представители на фирмата-изпълнител и районният кмет Ивайло Маринов.

Коментари

Новини Варна