Продължава работата по инфраструктурните обекти в "Аспарухово" (СНИМКИ)
Кметът на Варна Иван Портних инспектира строителните дейности
Публикувана: 17 Feb 2020 | 11:13

Кметът на Варна Иван Портних инспектира работата по инфраструктурните обекти в кв. „Аспарухово“.  В личния си профил във Facebook той обобщава какво е изпълнено до този момент.

 

„Напредва ремонтът на НУ "Васил Левски". Готова е цялата фасада, сложена е дограмата, завършени са новият покрив, ВиК и ел. инсталациите, монтирани са металните стълбища между етажите. Вървят довършителни дейности във физкултурния салон и санитарните помещения, боядисват се стени и тавани. Уверенията на новата фирма изпълнител са, че до края на месец май обектът ще е готов, а децата ще влязат в класните стаи през новата учебна година. Припомням, че сградата на училището е била построена през 2011 г., но заради некачествено изпълнение се наложи изцяло да я ремонтираме и укрепваме. Община Варна си търси правата в съда, делата продължават

 

С добри темпове се движат и строителните дейности на рибарското пристанище "Карантината". Изградени са оградните молове, източният и западният слип, изцяло са приключени дейностите, свързани със строителството под вода. Започват дейности за изграждане на сградата на брега, в която са предвидени помещения за разтоварване, съхранение, продажба и спедиция на уловената риба. Срокът за приключване на строителството е ноември 2020г.“

 

Започва ремонт на читалището в кв. Галата, такъв предстои и в читалището в Аспарухово.

 

„Вековният чинар ще бъде запазен! Срещнах се със собствениците на терена, дървото няма да бъде засегнато от инвестиционните интереси, ще бъде защитено с нова декоративна ограда“, съобщава още кметът.

 

"Зелена улица" се отваря и пред проекта ни за развитие на Аспаруховия парк, след като и Върховният административен съд се произнесе в полза на проекта на Община Варна (все пак има срок за обжалване), казва още в профила си Портних.

 

„Усилията ни за развитие на зелените зони във Варна продължават - на юг ще развиваме горските масиви край кв. „Галата”, парк "Боровец" в Джанавара - с опазване и експониране на археологията, горите край Звездица и Константиново“.

 

Снимки: Facebook, Иван Портних

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още от: Общество

Коментари ( 0 )