IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:13 | 16 март 2020
Обновен: 17:05 | 18 април 2024

40 кондуктори отказаха да късат билетчета във Варна

Автобуси и тролеи се дезинфекцират след всеки курс

По материала работи: Борис Проданов
40 кондуктори отказаха да късат билетчета във Варна

40 кондуктори в автобуси и тролеи във Варна са отказали да таксуват пътници, съобщи за Медийна група "Черно море" Злати Златев, изп.директор на общинската фирма "Градски транспорт" ЕАД. Те са на възраст, която е сред най-застрашената от усложнения при коронарирус и решението им е разбираемо, допълни той.

 

Превозвачът в морската столица върви с делничен график независимо от първоначалните намерения разписанието да бъде съботно. Подобна мярка би могла да доведе до по-голяма гъстота на пътниците в превозните средства, както и повишен риск от разпространение на заразата.

 

За персонала (шофьори и кондуктори) са осигурени маски, ръкавици и очила. Извършва се регулярна дезинфекция след пристигане на начална и крайна спирка. Особено внимание се обръща на линиите с номера 409 и 12, които се почистват със специален режим.

 

Шофьорите не продават билети, а на пътниците не бива да се качват от първа врата. Капандурите и прозорците на превозните средства ще бъдат постоянно отворени. 

 

Борис Проданов

 

Прочетете още: Градските автобуси във Варна ще се движат с делничен график

Коментари

Новини Варна