IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
12:30 | 16 март 2020
Обновен: 01:45 | 19 април 2024

Обществените трапезарии работят, раздават и суха храна

Потребителите на услугата са общо 1125 души

По материала работи: Юлиян Атанасов
Обществените трапезарии работят, раздават и суха храна

Обществените трапезарии във Варна работят. Създава се организация да се раздава и суха храна, за да няма ежедневно струпване на хора, съобщиха от дирекция “Социални дейности” към Община Варна. Потребителите на услугата са общо 1125 души, съобщиха от дирекция "Социални дейности" в община Варна.

 

Домашния социален патронаж също работи. В част от дните - понеделник, сряда и петък, ще има топла храна, а в останалите дни - суха храна. Домашният патронаж обслужва 550 потребители.

 

Съгласно заповедта на кмета до второ нареждане остава преустановена работата на пенсионерските клубове и на центровете за социална рехабилитация и интеграция на територията на община Варна, с изключение на: Център „Домашна грижа“, ул. „Братя Шкорпил“ № 3, с доставчик БЧК.

 

Във връзка с указания на Агенция „Социално подпомагане“ са преустановени посещенията и свижданията в специализираните услуги и услугите от резидентен тип в дома за стари хора „Гергана“, дома за стари хора „Иван Златоуст“, дома за пълнолетни лица с физически увреждания, в приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, в центровете за настаняване от семеен тип, в защитените и наблюдавани жилища, в кризисните центрове за възрастни и за деца, в звено „Майка и бебе“. Близките на настанените лица получават информация от директорите на социалните услуги.

 

Четете още: Повикванията към „Бърза помощ“ във Варна не са се увеличили

Коментари

Новини Варна