IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
11:26 | 21 март 2020
Обновен: 22:28 | 25 април 2024

КПП-та няма да ограничават хората в селищните образувания край Варна

Два дни допълнително ще бъдат отпуснати за издаването на служебни бележки от работодатели

По материала работи: Пламен Янков
Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

Два дни допълнително - понеделник и вторник, ще бъдат отпуснати за издаването на служебни бележки от работодатели на техните служители за влизане и излизане от областните градове. Това става съобщи Радио Варна.
 

От днес, междуградските пътувания в България са ограничени, а на входовете на областните центрове има контролно-пропускателни пунктове и полицията ще пропуска хора само при неотложност - здравословни причини, по работа или за да се завърнат у дома. Причината за излизане от градовете ще се удостоверява със служебна бележка от работодател, медицински документ или документ за самоличност
 

В служебната бележка трябва да е посочена причината за напускане на областния град и времеви интервал.
 

Допълнителните два дни се отпускат заради късния час за влизане в сила на заповедта за КПП-та на входа и изхода на областните градове.
 

КПП-та няма да ограничават живущите в селищните образувания край Варна, поясняват още от Охранителна полиция. Става въпрос за хора, които постоянно или временно живеят в посока районите преди и около Златни пясъци, местностите около Аспарухово, Владиславово и др.


Още по темата: Ето къде са КПП-тата за пропускане към и от Варна

Коментари

Новини Варна