IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:10 | 28 март 2020
Обновен: 22:15 | 24 април 2024

Апелативен съд - Варна с дарение към УМБАЛ „Св.Марина”

Магистратите в битка с COVID-19

По материала работи: Борис Проданов
Апелативен съд - Варна с дарение към УМБАЛ „Св.Марина”

Работещите в Апелативния съд във Варна, се присъединиха към инициативата в помощ на лекарите и медицинските лица, които са „на първа линия” в овладяването на разпространението на COVID-19. 


Безусловно ценим усилията и грижите, които те полагат; риска и напрежението, на които са подложени в този критичен момент. Смятаме, че в тежки времена силно се проявяват исконните качества на българския народ като уважение, милосърдие, съпричастност, солидарност и подкрепа: чувства, които и ние изпитваме сега. Наясно сме и с материалните условия в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Марина” във Варна. Тя е единствената във Варненска област за проследяване и лечение на пациенти с положителна проба за новия корона вирус, съобщават от институцията.


Ето защо считаме за наш дълг и проява на отговорност да отделим индивидуални средства в името на общата кауза. Съдиите и служителите от Апелативния съд могат да дадат „своя дан” по лична преценка при главния счетоводител. Събраната сума ще бъде преведена по сметка на УМБАЛ „Св.Марина”, която в този момент поема основния удар на епидемията в Североизточна България. 


Колеги и приятели, присъединете се и Вие! Нека не казваме „това не ме засяга”! Защото никой не е застрахован. Защото следващите пациенти може да сме ние, нашите родители, нашите деца. 


Вярваме в професионализма и отдадеността на медиците, които ще ни помогнат да излезем победители от тази битка. 

 

Прочетете още: В УМБАЛ „Св. Марина“- Варна започнаха да постъпват първите дарения за борба с COVID-19

Коментари

Новини Варна