IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
16:38 | 6 април 2020
Обновен: 07:09 | 17 април 2024

Варненски полицаи: Пътуващите вече са наясно с разпоредбите, проявяват нужното търпение

Всеки за всички: На първа линия край КПП-то

По материала работи: Ставри Таргов
Варненски полицаи: Пътуващите вече са наясно с разпоредбите, проявяват нужното търпение

Младши експерт Делян Драганов е командир на екип в I РУ при ОД на МВР – Варна. Той работи в системата на МВР от 2003 година и винаги е бил в униформения състав на Областната дирекция. Заедно с колегата си Борислав Георгиев, младши инспектор със стаж от една година, дежурят на контролно-пропускателния пункт на крайезерния път до жп спирката на с. Тополи.

 

На пункта са от две седмици във връзка с противоепидемичните мерки, които са в сила на територията на цялата страна. Двамата са част от полицаите на първа линия, които всеки ден проверяват десетки преминаващи превозни средства през КПП-та край Варна. Въпреки риска не съжаляват за професионалния избор, който са направили.
 
Според мл.експерт Драганов пътуващите вече са наясно с разпоредбите, знаят какво трябва да носят със себе си и проявяват нужното търпение.

 

А на тези, които имат съмнения или въпроси, командирът на отделение се старае да обясни, да помогне, да даде съвет. Младши инспектор Георгиев приема предизвикателствата като част от професията. Вярва, че ако всеки спазва указанията на националния оперативен щаб, добрите резултати за всички няма да закъснеят.

 

"Нека хората си остават вкъщи, да излизат при крайна необходимост. За никого не е приятна тази ситуация, но заедно и с търпение ще се справим”, казват те.

 

Информацията е предоставена от ОД на МВР - Варна
 

Кампанията "Всеки за всички" е инициатива на Община Варна, която има за цел да представя хора, които работят, помагат, даряват, обучават по време на кризата.

 

Очакваме Вашите истории на vsekizavsichki@gmail.com
Защото всеки може да бъде полезен за всички!

Коментари

Новини Варна