IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
11:38 | 4 юни 2020
Обновен: 16:10 | 21 март 2024

НСИ ще анкетира 888 домакинства във Варненско

Изследването е по линия на новите подходи за генериране на данни за трудно достижими групи от населението, изложени на риск от нарушаване на техните права

По материала работи: Ставри Таргов
НСИ ще анкетира 888 домакинства във Варненско

В периода от 19 май до 31 август 2020 г. Националният статистически институт ще проведе анкетно статистическо изследване сред домакинствата, съобщиха от териториалното му поделение във Варна.

 

То е в рамките на проект BGLD-3.001-0001 „Нови подходи за генериране на данни за трудно достижими групи от населението, изложени на риск от нарушаване на техните права“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 г. по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. Изпълнява се в партньорство с Агенцията на Европейския съюз за основни права.

 

Целта на проекта е да бъдат разработени иновативни методи и подходи за събиране на данни и адаптиране на съответните индикатори, необходими за формулиране и осъществяване на политики, насочени към представители на уязвими групи от населението.

 

Изследването се провежда в изпълнение на Закона за статистиката. Организацията и финансирането му са в съответствие с нормите на Регламент за изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 година.

 

Излъчената извадка за област Варна е от 888 домакинства, разпределени в 148 гнезда. В област Варна изследването ще се проведе в градовете: Варна, Аксаково, Белослав, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Игнатиево, Провадия и Суворово, както и в селата: Близнаци, Боряна, Венелин, Ветрино, Водица, Дюлино, Житница, Изворник, Константиново, Кривня, Любен Каравелово, Михалич, Партизани, Приселци, Пчелник, Разделна, Садово, Слънчево, Средно село, Старо Оряхово, Тополи и Цонево. Обект на наблюдение са всички лица, членове на обикновените домакинства, попаднали в извадката.

 

Всички домакинства и техните членове, живеещи на избраните адреси, ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори, служители на НСИ, които ще проведат персонални интервюта и ще попълнят:

 

Въпросник за домакинството;

 

Индивидуален въпросник за всеки член на домакинството на възраст 15 и повече години (към момента на интервюто);

 

Детски въпросник - за всяко дете в домакинството на възраст до 14 години, като въпросите са разделени в зависимост от възрастта на детето - до 5 години и от 5 до 14 години.

 

Черно море
 

 
 

Коментари

Новини Варна