IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:07 | 3 август 2020
Обновен: 18:43 | 23 април 2024

За 3 дни 117 случая на К-19 във Варна

От тях 102-ма са от дома за възрастни с деменция "Св. Георги", починали са четирима

По материала работи: Ставри Таргов
За 3 дни 117 случая на К-19 във Варна

В единния информационен портал за COVID-19 за последните 3 денонощия са регистрирани нови случаи от област Варна с положителни проби, както следва: към 00 ч. на 1 август – 27 случая; на 2 август – 29 случая; 00 ч. на 3 август - 61 нови случая. Това съобщават от РЗИ.

 

Общо регистрираните положителни проби са 117. Те са основно на възрастни хора, настанени в частен дом за стари хора и лица с деменция „Свети Георги“, местност Ален Мак - 93 положителни лица, и на обслужващия персонал – 9 положителни лица (лекар, мед. сестри, санитари).

 

На всички лица от дома (настанени потребители и обслужващ персонал) е взет материал за лабораторни изследвания.

 

Общо починали от Дома са 4 лица.

 

На извънредно заседание на Областния кризисен щаб е обсъдена настоящата ситуация в дом „Свети Георги“ и са взети решения за създаване организация за ограничаване разпространението на заболяването, изолиране на положителните лица на два етажа в сградата, снабдяването на дома с медикаменти и лични предпазни средства, насочване допълнително на медицински персонал от лечебни заведения в гр. Варна и обслужващ персонал за непрекъснато наблюдение на положителните и контактните лица.

 

Извършени са 3 проверки на място в дома от служители на РЗИ Варна, като са дадени указания за изолиране на положителните на отделни етажи в сградата и предписани противоепидемични мерки за дезинфекция, спазване на хигиена, ползване на лични предпазни средства.

 

Общо за област Варна случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 791. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника - Варна, са 43-ма пациенти; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 560, излекувани са 179.

 

Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна