IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
14:20 | 14 август 2020
Обновен: 18:27 | 13 април 2024

Втори случай на COVID-19 в хоспис "Филаретова" във Варна

Няма починали за последното денонощие, в болница са 37 души

По материала работи: Ставри Таргов
Втори случай на COVID-19 в хоспис "Филаретова" във Варна

В единния информационен портал за COVID-19 за последното денонощие (00 часа на 14 август) са регистрирани 14 нови случая в област Варна.

 

Новите регистрирани са на възраст от 29 до 73 години, от семейни огнища и с дифузно разпространение. Това съобщават от РЗИ в морската столица.

 

Регистриран е втори случай на лице (санитар) с положителна проба за COVID-19 в хоспис «Филаретова» във Варна, което веднага е изолирано от обекта. От взетите проби на всички домуващи и обслужващ персонал получените резултати са отрицателни за Ковид 19.

 

Работят се пробите на 3 лица от персонала и на 4 от потребителите, за които все още нямаме резултати. За хосписа са предписани необходимите противоепидемични мерки за поддържане на хигиена и дезинфекционен режим в помещенията и мерки към контактните лица.

 

Общо за област Варна случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1060. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Марина“ са 37 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 523, излекувани са 482. За изминалото денонощие няма регистрирани починали лица от COVID-19, за област Варна.

 

Служителите на РЗИ - Варна, продължават извършването на проучвания на положителните на COVID-19 и на контактните им лица за установяване или липса на епидемиологична връзка между случаите.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна