IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:48 | 21 септември 2020
Обновен: 13:54 | 18 април 2024

Затвориха НУ "Васил Левски" във Варна за дезинфекция

Занятията се провеждат в електронна среда

По материала работи: Ставри Таргов
Затвориха НУ "Васил Левски" във Варна за дезинфекция

Уважаеми родители, във връзка с положителните PCR тестове за Ковид 19 на двама от нашите педагогически специалисти, необходимостта от извършване на професионална основна дезинфекция на сградата на училището и във връзка с решение на педагогическия съвет на училището – протокол № 8/20.09.2020 година, проведен в електронна среда, определям 21.09.2020 година, понеделник, за учебен в електронна среда ден.

 

Това се казва в заповед на директора на НУ "Васил Левски" в "Аспарухово". Класните ръководители ще се свържат с Вас да Ви информират какви дейности планират с учениците си.

 

Съжалявам за създаденото неудобство, но най-важното е да запазим здравето на всички ученици, учители и родители!, се казва още в съобщението на директора на школото.

 

В друга нейна заповед, поместена на сайта на училището, пише:

 

"Тъй като има заразен учител с Ковид -19, който е провеждал учебни часове с Вашите деца в предходните 48 часа, считано от утре – 21.09.2020 година, паралелките на Вашите деца се карантинират за 14 дни. Действията се съгласуват с РЗИ и епидемиолозите и не зависят от нас!

 

Към момента, съгласно разпореждания на РЗИ, не се правят тестове на учениците, но ако се забележи симптоматика, се звъни на личен лекар на децата и той/тя решава какво да прави и как да действа.

 

Присъственият учебен процес ще се възстанови на 05.10.2020 година, понеделник при спазване на всички нужни мерки!

 

Учебните занимания ще протичат в Тиймс, като учениците ще ползват профилите си от миналата учебна година, а учителите ще изпратят съобщение с кодовете на класните стаи и инструкции как да се добавят децата към класните стаи.

 

Списъци на всички ученици с актуален адрес ще бъдат изпратени към РЗИ и подадени към Националната система за Ковид-19.

 

Родителите не са под карантина, а само учениците!, се казва още в съобщението.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна