IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
17:13 | 11 септември 2018
Обновен: 20:42 | 22 април 2024

Гости от 86 националности са посетили Туристическия информационен център

Летовниците са с 15,3% повече в сравнение със същия период на миналата година

По материала работи: Борис Проданов
Гости от 86 националности са посетили Туристическия информационен център

24 587 гости от 86 националности са посетили Туристическия информационен център във Варна в периода януари – август. Летовниците са с 15,3% повече в сравнение със същия период на миналата година. Най-много са посетителите от Германия, следвани от Франция, Полша, Русия, Великобритания и други. От няколко дни, във връзка със Световното първенство по волейбол, се регистрира и засилен интерес от финландски и полски туристи, отбелязват от ТИЦ.  До края на месеца продължават по график и безплатните пешеходни обиколки на Варна с екскурзовод на английски език.
 
Туристическият информационен център е отличен със сертификат за качество от една от най-големите  международни платформи за споделяне на мнения и отзиви TripAdvisor.  По използваната петобална система, посетителите в центъра оценяват качеството на предоставяната услуга на 4,5 точки. Платформата предоставя множество възможности де се споделят отзиви и коментари от туристите, които в последствие се оказват решаващи при избора им за посещение на даден обект или използване да дадена услуга.
 

Коментари

Новини Варна