IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
13:00 | 31 октомври 2018
Обновен: 09:38 | 13 април 2024

ПГИ „Д-р Иван Богоров“ грейна след ремонта

Отчитат повишен интерес към училището от родители и ученици

По материала работи: Борис Проданов
ПГИ „Д-р Иван Богоров“ грейна след ремонта

Сградата на Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ в район „Младост“ е изцяло обновена с 2,8 млн. лв. от оперативна програма „Региони в растеж", които включват и гимназията по дървообработване „Николай Хайтов“. 

 

Това е най-мащабният ремонт на ПГИ „Д-р Иван Богоров“ от създаването му – преди 42 г. Санирани са фасадите, извършена е подмяна на дограмата и на отоплителната инсталация, осигурена е достъпна архитектурна среда за деца със специални образователни потребности – с асансьор, рампа и сервизни помещения на всеки от етажите. Подновени са спортните площадки и е поставено градинско оборудване. Осем кабинета са оборудвани с интерактивни дъски, видеопроектори и модерна офис техника. От новата образователна среда се възползват над 1500 ученици и над 140 души персонал от гимназията и от ОУ „Антон Страшимиров“, тъй като училищата ползват една и съща сграда.

„Изразявам моята и на колегите благодарност към кмета Иван Портних и екипа на община Варна за изпълнението на проекта, защото от построяването на училището през 1976 г. такъв мащабен ремонт не е извършван“ заяви директорът на ПГИ "Д-р Иван Богоров" Янка Бакалова.

 

Тя допълни, че новата среда гарантира повишен интерес на родители и ученици към училището, защото са създадени отлични условия за интегрирано обучение, социализиране и приобщаване на учениците със специални образователни потребности или в социален риск, чрез равен достъп на образователни услуги.

 

"Учебната практика, провеждана в условия, близки до реалните работни места, дава възможност за по-добра реализация на пазара на труда", изтъкна директорът.

На откриването на обновената сграда присъстваха още кметът на район „Младост“ Христо Христов, представители на администрацията и учители. 

 

Още по темата: Продължават по график ремонтите на училищата във Варна

Коментари

Новини Варна