Кметът Иван Портних се срещна със зам.-посланика на САЩ у нас
Джъстин Фридман от своя страна, сподели, че е впечатлен от Морската градина на Варна, както и от обновената инфраструктура в града
Публикувана: 9 Aug 2019 | 19:10

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Джъстин Фридман – заместник-посланик на САЩ у нас. Той е във Варна по повод предстоящата церемония по производство в първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в неделя и тържественото отбелязване на 140-та годишнина от основаването на българските ВМС. По време на разговорите кметът Иван Портних запозна своя гост с най-важните проекти на Варна, като подчерта, че образованието е важен приоритет за общината. Той припомни, че през 2017 г. Варна бе носител на титлата Европейска младежа столица, което е признание за младежкия потенциал на града.


Иван Портних благодари на дипломата за уважението към празника на българските Военноморски сили, като подчерта, че сигурността и стабилността в Черноморския регион е важна предпоставка за спокойствието и динамичното развитие на Варна.
 

Джъстин Фридман от своя страна, сподели, че е впечатлен от Морската градина на Варна, както и от обновената инфраструктура в града. Той приветства усилията на общината да работи в посока на развитие на образованието, IT технологиите и аутсорсинга.
 

Снимки и текст Live.Varna

  

Коментари ( 0 )