Обявиха международен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом
Община Варна предоставя парцел с площ 2450 кв. м между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров”
Публикувана: 19 Nov 2019 | 13:44

Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом.

 

За целта община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” в района на Очна болница. Датската фондация "Велукс" ще финансира строителството.

 

Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Мая Донева - изпълнителен директор на Карин дом, Веселина Василева - координатор на проекта, главния архитект на община Варна Виктор Бузев, адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев - консултанти по организацията на конкурса.
 
В него могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е 3 месеца – до 19-ти февруари.

 

Съгласно заданието общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки, съобщават от община Варна.

 

Черно море

 

 

Коментари ( 0 )