IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
13:44 | 19 ноември 2019
Обновен: 20:51 | 22 април 2024

Обявиха международен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом

Община Варна предоставя парцел с площ 2450 кв. м между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров”

По материала работи: Ставри Таргов
Обявиха международен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом

Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом.

 

За целта община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” в района на Очна болница. Датската фондация "Велукс" ще финансира строителството.

 

Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Мая Донева - изпълнителен директор на Карин дом, Веселина Василева - координатор на проекта, главния архитект на община Варна Виктор Бузев, адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев - консултанти по организацията на конкурса.
 
В него могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е 3 месеца – до 19-ти февруари.

 

Съгласно заданието общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки, съобщават от община Варна.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна