IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
15:25 | 19 декември 2019
Обновен: 16:54 | 21 март 2024

Ще усвояваме още 161 млн. лв. от ЕС за развитие на Варна

Проектите ще се реализират до 2023 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Ще усвояваме още 161 млн. лв. от ЕС за развитие на Варна

Варна ще кандидатства за още 161 млн. лв. по линия на европейски програми. Парите ще са модернизацията на града. Това стана ясно на първото заседание на постоянната комисия по европейски въпроси и международно сътрудничество към Общинския съвет.

 

Във връзка с това бе одобрено изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Варна 2014 – 2020 г. В него се залагат различни европроекти, които трябва да бъдат реализирани до 2023 г. Сред тях има и такива – за рибарското пристанище „Карантината“ например, които вече се изпълняват.

 

Заложени са също проекти за паркинг с 300 места на бул. „Христо Ботев“, покрит пазар в кв.“Чайка“,  саниране на 24 сгради в „Аспарухово“, Одесос“ и „Приморски“, закрит плувен басейн в „Аспарухово“, Център за ветроходни спортове на Четвърта буна, Център за временно настаняване с 60 места в бившите казарми до голям хипермаркет, експониране на археологическите находки на ул. „Цар Симеон“ и други.

 

За повечето от тях ще се кандидатства тепърва за финансиране от ЕС.

 

Така общият бюджет на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Варна 2014 – 2020 г. ще надхвърли 846 млн.лв., стана ясно още на заседанието на комисията.

 

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна