Посланици с висока оценка за партньорството между Варна и Дордрехт
Това стана на церемония в Хага
Публикувана: 31 Jan 2020 | 14:04

Посланикът на Република България в Кралство Нидерландия Румен Александров и Н. Пр. Беа тен Тъшър, посланик на Кралство Нидерландия в Република България, дадоха висока оценка за партньорството между Варна и Дордрехт по време на церемония в Хага. Поводът бе 110 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави.
 
В своето изказване посланик Александров сподели: „Взехме решение да отбележим специално побратимените отношения между Варна и Дордрехт, които са пример за отлично сътрудничество на местно ниво, и вярвам, че то е високо ценено и от двете страни“.

 

На тържеството за особени заслуги и изключителен принос за развитието на двустранните отношения и приятелски връзки между България и Нидерландия почетни отличия бяха връчени на Арно Брок, бивш кмет на гр.Дордрехт и настоящ кралски комисар на провинция Фризия, който получи орден „Мадарски конник“; Хея Давидс, експерт по международни отношения в община Дордрехт – почетен знак „ Златна лаврова клонка“, както и Роб Шелбек, Лендерт Кортевег, Андреа ван ден Богард, Маделейн Нотеборн, членове на фондация „Дордрехт-Варна“, които бяха отличени с почетен знак „ Златна лаврова клонка“.
 
На церемонията присъстваха още посланиците на Кралство Люксембург, Република Малта и Кралство Испания в Хага, ръководителят на направление „Европа“ към посолството на Външните работи на Кралство Нидерландия, настоящият кмет на град Дордрехт, г-н Ваутер Колф, членове на фондацията и приятели на Варна и България.

 

И тази година Варна и Дордрехт подготвят съвместни проекти и събития, в които ще бъдат включени граждани на двете общини.

 

Черно море

Коментари ( 0 )