IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
12:24 | 24 февруари 2020
Обновен: 17:23 | 26 април 2024

Кметът Иван Портних: Правим втори опит за облагородяване на 17 микрорайон в кв."Левски"

Днес 4 микрорайон е с нови тротоари, паркинги, озеленяване, детски и спортни площадки в междублоковите пространства

По материала работи: Пламен Янков
Кметът Иван Портних: Правим втори опит за облагородяване на 17 микрорайон в кв."Левски"

Втори опит за облагородяване на 17-ти микрорайон в кв."Левски"! След като през 2016 г. група протестиращи спряха проект за обновяване на района с европейско финансиране, насочихме средствата към 4 микрорайон в район "Владислав Варненчик". Днес 4 микрорайон е с нови тротоари, паркинги, озеленяване, детски и спортни площадки в междублоковите пространства.
 

След стотици сигнали и оплаквания за състоянието на градската среда, които получавам ежедневно от хора, живеещи в 17-ти микрорайон, решихме да направим втори опит. Това пише във фейсбук профила си кметът Иван Портних. Направихме оглед на място с Христо Иванов, зам.-кмет по инфраструктурата на Варна, и Петя Проданова, кмет на район "Приморски". Изисках подробна справка за това къде можем да изградим паркинги, тротоари, зелени зони с кътове за отдих, спортни и детски площадки. И тъй като в най-лошо състояние е ул. "Акация", където има и частна собственост, наредих на районния кмет да организира среща с хората за решаване на проблема, пише още кметът Портних.
 

Кметът Иван Портних оглежда спортна площадка в околоблоково пространство между улиците „Царевец“ и „Д-р А. Головина“ заедно с кмета на „Приморски“ Петя Проданова.


Снимки: Фейсбук
 



 

Коментари

Новини Варна