IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
14:09 | 17 март 2020
Обновен: 17:39 | 17 април 2024

Красимира Анастасова: Община Долни Чифлик спазва всички препоръки на областния кризисен щаб

Работата на общинската администрация, кметовете и кметските наместници продължава при засилени мерки за сигурност

По материала работи: Пламен Янков
Красимира Анастасова: Община Долни Чифлик спазва всички препоръки на областния кризисен щаб

Община Долни Чифлик спазва всички препоръки на областния кризисен щаб  във връзка с коронавируса. Това заяви пред Медийна група „Черно море“ общинския кмет Красимира Анастасова. По нейни думи на територията на общината няма случаи на заразени.
 

Работата на общинската администрация и кметските наместници продължава при засилени мерки за сигурност. Анастасова допълни, че е заявена доставка на маски за многократна употреба и дезинфектанти. Автобусите, които осъществяват транспортна дейност между населените места в общината спазват препоръките за дезинфекция на превозните средства, увери тя.
 

Хранителните магазините в населените места също спазват хигиенните изисквания на областния кризисен щаб и сигнали за нередности към този момент няма. Вече са преустановени дейността на увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, но банките, застрахователните офиси, и аптеките продължават да работят.
 

„Апелираме гражданите да останат по домовете си и да избягват масовите струпвания“, призова Анастасова. По нейни думи на територията на цялата община се правят съвместни проверки с Районното полицейско управление. „Имаме много социални услуги в общината и въведените ограничения се спазват“, допълни тя.
 

Училищата, детските градини и ясли са затворени и са преустановени всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици като народни читалища, спортни клубове и самодейни състави. Общинската детска кухня също затваря врати. Пенсионерските клубове на територията на общината са затворени.
 

Забранени са и посещенията и свижданията в центровете с услуги от резидентен тип. Близките на настанените лица могат да получават информация по телефон от ръководителите на социалните услуги и на Агенция „Социално подпомагане“.


Забраната за провеждането на всякакъв вид масови мероприятия на територията също се спазва, заяви Анастасова.
 

Андрей Андреев

Коментари

Новини Варна