IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
11:56 | 23 март 2020
Обновен: 16:51 | 21 април 2024

Над 300 души са ползвали електронни услуги във Варна от началото на март

Най-големият брой е към дирекция “Местни данъци”

По материала работи: Пламен Янков
Над 300 души са ползвали електронни услуги във Варна от началото на март

Над 300 души са ползвали електронните услуги на Община Варна от началото на месец март досега, съобщават от дирекция “Информационно и административно обслужване”. Най-големият брой е към дирекция “Местни данъци” – 292 лица са платили задълженията си през сайта за проверка (чрез виртуален ПОС), като за сравнение за февруари броят им е бил 297 лица.
 

По електронен път от нотариуси са подадени 12 декларация за облагане с данък върху леки автомобили - чл. 54 ал. 1 от закона за местните данъци и такси, и 18 декларации за облагане с данък върху недвижими имоти за новопостроени или придобити по друг начин имоти.
 

7 са онлайн подадени декларациите за облагане с данък при придобиване на имущества - чл. 49. ал.3 от ЗМДТ. 21 са издадените удостоверения за наличие или липса на задължения по закона за местни данъци и такси.
 

От края на месец февруари е предоставен достъп за е-услуги на община Варна през „Единен модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги“ от сайта на ДАЕУ /www.egov.bg/.  През миналата седмица има заявени и извършени 2 услуги по електронен път през него за издаване на удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца и многоезично удостоверение за сключване на брак от български гражданин в чужбина, съобщават още от дирекцията.


Четете още: Вписваме газовата уредба в талона до края на май - какво трябва да знаем

Коментари

Новини Варна