IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
20:41 | 2 април 2020
Обновен: 21:00 | 21 април 2024

Балабанов: Работим по приложение за виртуални заседания на комисиите към ОбС

Една от важните задачи, които стоят пред местните избраници в момента, е даване на съгласие за отпускане на помощи на нуждаещи се граждани

По материала работи: Пламен Янков
Балабанов: Работим по приложение за виртуални заседания на комисиите към ОбС

Работи се по внедряване на приложение, което ще позволи провеждане на виртуални заседания на комисиите към Общинския съвет във Варна. Приложението ще бъде инсталирано на таблетите на общинските съветници, като по този начин те ще заседават дистанционно. Това съобщи за Дарик председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.
 

Обмисля се вариант медиите и гражданите да следят на живо виртуалните заседания на общинските комисии. Другият вариант е след всяко заседание да бъде предоставян видеозаписът от него. 
 

Законът обаче не позволява сесиите на Общинския съвет да се провеждат неприсъствено, уточни Балабанов. Той добави, че заповедта за преустановяване на работата на местния парламент изтече на 29 март и в момента няма пречка за провеждане на общински заседания. 
 

Една от важните задачи, които стоят пред местните избраници в момента, е даване на съгласие за отпускане на помощи на нуждаещи се граждани.
 

„Общинският съвет във Варна не е преустановявал работа. Текущите задължения се изпълняват, а служителите си ходят на работа, включително и аз. Към момента цялата дирекция е в добро здраве. Спазват се всички наложени мерки”, увери общинският председател. Той призова всички варненци да ги спазват, за да се излезе по-леко от ситуацията.  


Dnews.bg
 

Четете още: Учители даряват на лекари във Варна

Коментари

Новини Варна