Двама общински съветници от Варна влязоха в ръководствата на постоянни комисии на НСОРБ
Това са д-р Лидия Маринова и д-р Николай Георгиев
Публикувана: 10 Jul 2020 | 10:25

Двама общински съветници от Варна влязоха в ръководствата на постоянникомисии на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Това са заместник-председателят на Общинския съвет д-р Лидия Маринова и д-р Николай Георгиев, който в местния парламент ръководи ПК "Европейски въпроси и международно сътрудничество". И двамата са общински съветници от ПП ГЕРБ.

 

 

Д-р Лидия Маринова, която оглавява комисията "Социални дейности и жилищна политика" в ОбС-Варна, беше избрана за зам.-председател на Постоянната комисия по социална политика, включваща представители на 73 общини от страната. Д-р Маринова има богат опит и се ползва с авторитет сред колегите си в НСОРБ. Предишния мандат тя беше заместник-председател на здравната комисия.

 

"Предизвикателствата пред нас като комисия са големи, особено в условията на COVID-19. Една от задачите ни ще бъде да обсъдим възможностите за насочване на средства от ЕС за възстановяване от кризата. Ще разгледаме перспективите
за планиране на социалните услуги, отчитайки новата реалност", коментира д-р Маринова.  

 

Д-р Николай Георгиев стана заместник-председател на Постоянната комисия по земеделие, гори, селски и планински райони към НСОРБ, в която участват представители на 49 общини.

 

"Част от предизвикателствата на новия мандат са определяне на приоритетите на селските райони през новия програмен период и приемането на осъвременен Закон за земеделските земи. Част от темите, които предстоят да бъдат разглеждани, са стимулиране на местното икономическо развитие, както и отговорностите на общините при регистрацията и инвентаризацията на животновъдните стопанства", каза д-р Георгиев, който е ветеринарен лекар.

 

Черно море

 

 

Коментари ( 0 )