II етап от „синя зона - широк център“ във Варна започна работа от днес
Вижте кои са трите подзони
Публикувана: 3 Aug 2020 | 11:49

От днес, 3 август започна работа вторият етап от „синя зона - широк център“ във Варна, съобщиха от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.

 

Той обхваща три подзони:

 

подзона 5, която включва и се ограничава от: ул. “Кракра“, ул. “Беласица“, ул. “Д-р Пискюлиев“ и бул. “Христо Ботев“;

 

Подзона 6 - включва и се ограничава от: ул.“Д-р Пискюлиев“, бул. “Владислав Варненчик“ и бул. “Христо Ботев“;

 

Подзона 7 - включва и се ограничава от: бул. “Владислав Варненчик“, бул. “Мария Луиза“, бул. “Сливница“ и ул. “Дрин“.
 

Работното време в делнични дни е от 9,00 до 19,00 часа. Времето за паркиране е до 3 часа.

 

Няколко са начините за плащане за почасово паркиране в „синята зона“ - чрез сайта или мобилно приложение, чрез SMS или в брой. Паркирането чрез мобилното приложение „Варна паркинг“ - „Виртуален паркинг метър“ - дава възможност за избиране на период за паркиране между 30 минути и 3 часа.

 

Също така може да се запазят номерата на различни автомобили за бърз достъп. Приложението може да се изтегли за Android или iOS, след което трябва да се регистрира и да се зареди виртуален портфейл.

 

Друг начин за плащане е изпращане на съобщение. Клиентите на българските мобилни оператори трябва да изпратят SMS на номер 1352, с текст, в който е посочен номерът на автомобила.

 

Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално табелата с регистрационния номер на съответното пътно-превозно средство. Таксуването на паркиране с SMS е за един час и включва цената за едно съобщение от 1 лев, плюс стойността на SMS-а към мобилния оператор.

 

Успешно заплащане се счита за извършено, когато клиентът получи обратно потвърдително съобщение.
 

 

Третият начин за плащане е в брой и се извършва в търговски обекти, които са отбелязани със стикер, на който е изписано на български и английски език „Тук можете да платите кратковременно паркиране "Синя зона". Цената е също 1 лв. на час.

 

Черно море
 

Коментари ( 0 )