IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
15:05 | 17 септември 2020
Обновен: 18:26 | 10 април 2024

Провеждат онлайн информационна кампания за трафика на хора във Варна

Тази година тя е под надслов „Значението на свободата“

По материала работи: Ставри Таргов
Провеждат онлайн информационна кампания за трафика на хора във Варна

За втора поредна година Варна ще се включи в най-мащабната информационна кампания против трафика на хора - Walk For Freedom – „Поход за свобода”.

 

Тази година тя е под надслов „Значението на свободата“ и поради епидемичната обстановка инициативата ще се проведе изцяло онлайн.

 

В кампанията ще вземат участие 200 доброволци от варненските гимназии, работещи по метода „връстници обучават връстници“ в училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“, община Варна.

 

В периода 17-ти септември – 17-ти октомври доброволците ще показват своето разбиране за значението на свободата чрез снимка, песен, танц, рисунка с #ЗначениетоНаСвободата. Целта е да се повиши информираността сред младите хора за милионите хора по света, живеещи в робство.
 

Събитието се организира от дирекция „Превенции“ към община Варна, Местната комисия за борба с трафика на хора в партньорство с Фондация „А 21 България“.

 

Кампанията е по повод 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна