Хуманитарна инициатива подкрепя родилки от рискови групи във Варна
Помощта е за самотни бъдещи майки, социално и здравно неосигурени или от семейство, в което един от двамата или двамата са останали без работа заради пандемията
Публикувана: 26 Sep 2020 | 8:40

Хуманитарна инициатива „Заедно за бъдещето!“ ще подкрепи 40 родилки, които са  самотни бъдещи майки, социално и здравно неосигурени или от семейство, в което един от двамата или двамата са останали без работа заради пандемията с Covid 19 и икономическата криза.
         

Инициативата се реализира от Обществен дарителски фонд за Варна в партньорство със СБАГАЛ „проф. д-р Д. Стаматов“ с финансовата подкрепа на ФРГИ по Програма „Ирис“. Целта е да запазим семействата заедно, съобщават организаторите.

 

За младата майка е осигурен:
 

 

•    Пакет "Помощ за новороденото",  включващ стоки от първа необходимост за бебето-памперси, хигиенни материали, дрешки, биберони, пелени и други.

 

•    "Хранителен пакет за младата майка", включващ храни подходящи при кърмене и укрепващи здравето на жената след периода на бременност и раждане.

 

•    Провеждане на изследване "Фетална морфология", което не се поема от здравната каса, но то позволява да се диагностицира състоянието на плода още по време на вътреутробното развитие.

 

•    Провеждане на специализирана консултация и/или изследвания, които не се поемат от здравната каса на родилки от рисковите групи, които са с паталогична бременност.

 

•    Предоставяне на психо-социална подкрепа на младата майка.

 

•    Консултиране с експерт относно съвети за кърмене, хранене и отглеждане на новороденото.

 

Как да се включите в програмата за подкрепа?

 

Можете да получите заявление по образец и повече информация от Силвия Димова, "Връзки с обществеността", ет. 1 в СБАГАЛ „проф. д-р Д. Стаматов“, тел. 0877 773 055 или да изтеглите заявление по образец от интернет страницата на организацията ни: www.odfv.org

 

За допълнителни въпроси и контакт с координатора на проекта - Анна Радева, тел. 0879 294498 , имейл: office@odfv.org.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )