IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
16:24 | 9 септември 2018
Обновен: 05:01 | 17 април 2024

Трима варненски политици за оставките в кабинета

Димитър Карбов, Борислав Гуцанов и Христо Кирчев с коментари пред тв „Черно море“

По материала работи: Ставри Таргов
Трима варненски политици за оставките в кабинета

На коалиционен съвет утре ще бъдат обсъдени оставките на министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта. Все още в управляващата коалиция има разногласия по въпроса. Темата беше обсъдена и в студиото на тв „Черно море“ в предаването „Посоки“. Трите поискани и подадени оставки на министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски продължават да са повод за разногласие в управляващата коалиция.

 

Предложената от премиера Бойко Борисов промяна в кабинета беше заради тежката катастрофа край Своге и ще бъде обсъдена в понеделник на коалиционен съвет. Националният фронт за спасение на България обяви, че е против трите оставки. Това потвърди и в студиото на тв „Черно море“ членът на политическото ръководство на партията Димитър Карбов.

 

Не можем да носим политическа отговорност за всеки битов инцидент, сподели той. По същата логика пътно-транспортните произшествия, които стават на територията на Р България, са в пъти повече и знаете такива стават почти всекидневно, и това не е нещо, което е политическо като тема, категоричен бе Карбов.  

 

Председателят на Градския съвет на БСП и на  комисията по финанси и бюджет към Националния съвет на БСП Борислав Гуцанов смята оставките за логични.  Ако трябва обективно да погледнем на цялата ситуация, това е по-скоро оставка за целия кабинет и за министър-председателя, каза той. Защото това беше политика, която вече трети мандат се коментира от ПП ГЕРБ и от премиера Борисов относно пътищата. И това беше тяхното основно послание към хората, заключи Гуцанов.

 

Бившият кмет на Варна и народен представител от СДС в 39-то и 40-то Народно събрание Христо Кирчев определи тримата министри за изкупителни жертви. В едно министерство, колкото и да сме малка държава и малки да ни са министерствата, има достатъчно щат, който да наблюдава тези процеси, които се извършват по места. Липсата на доброкачествен контрол по места няма да го извърши министъра на вътрешните работи, а ще го извърши охранителната полиция, поясни Кирчев.

 

Подаването на оставката е политически акт, а приемането вече е съвсем друга тема, коментира при посещението си в Чипровци председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Според нея министрите са постъпили достойно.

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Коментари

Новини Варна