България трябва да разчита Северна Македония да избере Пендаровски за президент
Това каза Николай Кръстев, журналист
Публикувана: 22 Apr 2019 | 12:38
Избирането на Стево Пендаровски за президент на Северна Македония е най-добрият вариант за България, тъй като именно той залага на подобряването на отношенията на Скопие със София и Атина. Това каза Николай Кръстев, журналист, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 
Кръстев направи коментара си по повод провелия се в неделя първи тур на президентските избори в Северна Македония, на който кандидатът на управляващите Стево Пендаровски печели 42,69% от преброените гласове до момента, а кандидатът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска – 41%.

 
„Пендаровски е човекът, който ръководеше и координираше пътя на Северна Македония към НАТО. Той е добре приет и в Алианса, и в Европейския съюз (ЕС)... Очаква се с тези президентски избори да се получи и дата за начало на преговорите на страната за членство към блока“.

 
Кръстев коментира и сравнително ниската избирателна активност в Северна Македония – 39%.

 
„Данните показват, че избирателният списък в страната трябва наистина да бъде променен... Ситуацията е много сложна, повечето млади хора вече предпочитат да напуснат границите на Северна Македония“.

Още от: Политика

Коментари ( 0 )