IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
16:18 | 11 юли 2019
Обновен: 10:19 | 20 април 2024

Румен Петков: Българските евродепутати не се интересуват от животновъдния сектор в България

Председателят на АБВ отправи остри критики към останалите партии

По материала работи: Слав Велев
Румен Петков:  Българските евродепутати не се интересуват от животновъдния сектор в България

Остри критики към останалите партии по няколко направления отправи председателят на ПП АБВ Румен Петков на пресконференция във Варна.

 

Според лидера на АБВ българското правителство извършва престъпление към българската енергийна сигурност и към гарантираните доставки за Европа, обслужвайки чужди интереси. „Четири години от АБВ се борим за вземане на решение за пряка доставка на руски газ за Европа, респективно за България. Това ще ни спести транзитна такса, която заплащаме на трета страна, в случая на Турция, и ще бъдем гарантирани от гледна точка на доставката на газ, независимо от режима на Ердоган.

 

Сега сме изправени пред необходимостта да строим трасе на „Турски поток“ и да си купуваме руски газ от Турция“, каза Румен Петков и напомни, че от 1 януари доставката на газ от Украйна ще бъде преустановена и това ще доведе до несигурност за България и Европа от гледна точка на газовите доставки.

 

Румен Петков коментира още, че със своите действия българското правителство всъщност обслужва чужди интереси и се създават затруднения пред нормалната доставка на газ за Европа под натиска на САЩ.

 

Председателят на ПП АБВ  коментира и правителственото решение за самолетите F-16, което той определи като престъпление към националната сигурност на България от гледна точка на обезпечаването на Военновъздушните сили.

 

„28 самолета към този момент могат да бъдат вдигнати и да гарантират въздушното ни пространство“, заяви Румен Петков, поставяйки под сериозно съмнение ефективността от сделката на стойност близо 2,7 млрд. лв. с ДДС.

 

Като цинизъм определи председателят на АБВ и действията от страна на действащото правителство относно опазването на животновъдството в страната. „Нито един български евродепутат не се интересува какво ще се случи с този сектор в България“, категоричен бе Румен Петков.

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

 

Коментари

Новини Варна