IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
21:56 | 12 юли 2019
Обновен: 14:15 | 15 април 2024

Теодор Стойчев: България получава 4 пъти повече средства, отколкото дава на ЕС

Стратегическите интереси на България могат да бъдат търсени в кохезионните фондове и тези, които подпомагат развитието на различните региони, коментира още Стойчев

По материала работи: Пламен Янков
Теодор Стойчев: България получава 4 пъти повече средства, отколкото дава на ЕС

В обществото върлува един мит, че България е ощетената страна в отношенията си с Европейския съюз (ЕС) с оглед средствата, които инвестира страната ни за своето членство, и размерът на европейските фондове, които получаваме за развитие и облагородяване на местната икономическа среда. Подобно мнение изрази ръководителят на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България Теодор Стойчев в студиото на „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
 

„У нас битува едно спекулативно твърдение, според което даваме повече пари на ЕС, отколкото получаваме, а всъщност съотношението е 1 към 4 в полза на европейските фондове“.
 

Стратегическите интереси на България могат да бъдат търсени в кохезионните фондове и тези, които подпомагат развитието на различните региони, коментира още Стойчев.
 

„Пакетът „Мобилност“ е един от най-добрите примери за обединение на представителите на различни партии от българските евродепутати. Сигурен съм, че желанието за съвместна работа ще продължи и в този мандат“.
 

Междувременно редакторът на Bloomberg TV Bulgaria Хюлия Айваз представи в репортаж част от платформите на българските евродепутати, като някои от основните теми бяха образователната система, сигурността на ЕС, инвестициите в селскостопанските региони, пакетът „Мобилност 1“ и още редица други.


Четете още: Германия към Източна Европа: Ускорете реформите или хората ще избягат
 

Коментари

Новини Варна