Анализатор: Проблемите на ЕС са по-належащи от ситуацията в Близкия изток
ЕС е в период на пауза, тъй като Европейската комисия се преструктурира. Това заяви политологът Любомир Стефанов
Публикувана: 22 Sep 2019 | 9:24

ЕС мъдро не се включва във връзка със случващото се в Близкия изток, като Брюксел си оставя възможността да бъде медиатор в преговорите. Това каза Любомир Стефанов, политолог, в предаването на Bloomberg TV Bulgaria Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков.
 

"По този начин ЕС може да бъде страната, която всички искат да се включи, когато трябва да се потушава евентуално ескалиране на напрежението с добро администриране и преговори, в които Брюксел има експертиза".


"В момента се изчаква формирането на управляваща коалиция в Израел и приключването на разговорите на високо ниво между Саудитска Арабия и засегнатите страни след атаката с дронове срещу Saudi Aramco", коментира Стефанов.


“Тогава може би ЕС ще се намеси, но ако има нужда“.


"Проблемите на ЕС са по-належащи от случващото се в Близкия изток. Брюксел няма нужда да бъде навсякъде по всяко време", смята той.
 

„ЕС е в период на пауза, тъй като Европейската комисия се преструктурира. Не е минало изслушването на комисарите. Има състав, който изпълнява функциите си до встъпването на новата комисия. Но изглежда, че проблемите в Европа са по-важни от случващото се в Близкия изток“.
 

Русия и Иран са традиционни партньори, Турция се опитва да бъде равностоен партньор на Техеран за пред очите на Москва, допълни Стефанов.


Четете още: Париж се готви за безредици: С жълтите жилетки, защитници на климата

Коментари ( 0 )