IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:44 | 16 декември 2017
Обновен: 14:51 | 27 март 2024

Емил Радев подкрепи национален исторически конкурс, посветен на Васил Левски

Евродепутатът пожела на участниците да бъдат здрави и да пазят заветите на Апостола на българската свобода

По материала работи: Борис Проданов
Емил Радев подкрепи национален исторически конкурс, посветен на Васил Левски

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев подкрепи Националния исторически конкурс на тема: „180 години от рождението на Васил Левски – 180 години безсмъртие”. Събитието, което беше организирано от Първа езикова гимназия и Регионалното управление на образованието във Варна, се проведе под патронажа на кмета Иван Портних.

 

Емил Радев е сред дарителите, съдействали за осигуряването на наградите за отличените участници в конкурса за есета, доклади, драматизации, индивидуални и хорови изпълнения, презентации и видеофилми. По инициатива на евродепутата всеки от участниците в клуба по история на Първа езикова гимназия получи книгата „Левски: другото име на свободата”, чийто автор е историкът проф. Пламен Павлов. Под ръководството на Нели Димова клубът е събрал 20 ученици, увлечени от историята. На тях бе присъдена наградата за цялостно представяне на живота и дейността на Васил Левски чрез участие в конкурси и дискусии, чрез часове по родолюбие, както и телевизионни и радиопредавания.

 

Тържествената церемония по награждаването на победителите в конкурса, посветен на Васил Левски, се състоя в пленарната зала на община Варна. Домакини на събитието бяха началникът на РУО д-р Венцеслава Генова и директорът на Първа езикова гимназия Веселин Василев. Сред гостите на церемонията бяха представители на Министерството на образованието и науката, община Варна, Регионалния исторически музей в морската столица, обществени организации, учители и ученици.

 

Емил Радев, който е възпитаник на Първа езикова гимназия, подкрепи родолюбивата инициатива и пожела на участниците да бъдат здрави и да пазят заветите на Апостола на българската свобода.

 

2017-а бе обявена за Година на Левски, а Националният исторически конкурс „180 години от рождението на Васил Левски – 180 години безсмъртие” е част от програмата със събития в знак на почит и признателност към величавото дело и подвига на Апостола. 

Черно море

Коментари

Новини Варна