Избраха Мария Габриел за първи вицепрезидент на Европейската народна партия
Премиерът Бойко Борисов: Голямо признание за България
Публикувана: 21 Nov 2019 | 16:06
Снимка: Facebook

Еврокомисарят ни Мария Габриел е избрана за първи вицепрезидент на Европейската народна партия, похвали се премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

 

Според написаното, Габриел е избрана на поста с най-добрия резултат от всички кандидати. Така тя става един от десетте заместници.

 

"Това е поредното признание за опита и възможностите, които тя притежава. Мария е изключително отговорна и работлива и съм сигурен, че ще работи добре по важните за Европа приоритети", коментира премиерът.

 

По-рано днес той подкрепи на Конгреса на ЕНП в Загреб кандидатурата на българския еврокомисар за зам.-шеф в партията.

 

"Ресорът на Мария Габриел в следващата Европейска комисия "Иновации и младеж" е един от най-хубавите и модерните. Тук влиза образованието, младежта, спорта, културата. Всичко, което сме искали да получим", подчерта председателят на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов изтъкна, че начинът, по който вчера новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен представи Мария Габриел на Конгреса и последвалите бурни аплодисменти от европейските лидери са показателни за нейните качества и авторитет в Европа.

 

"Ако колегите от ЕНП подкрепят кандидатурата на Мария Габриел за заместник-председател на партията това ще бъде поредното голямо признание както за България, така и за ГЕРБ", каза по-рано той.

 

Dnes.bg

 

Коментари ( 0 )