Отчет: Президентът все по-уверено задавал политическия дневен ред
Радев се похвали, че работи за модернизирането на България
Публикувана: 28 Jan 2020 | 10:36

Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред, смята държавният глава Румен Радев, цитиран от dnes.bg.

 

Като последен пример за това той посочи изборното законодателство по време на отчета си за третата година от работата си на "Дондуков" 2.

 

Държавният глава смята, че парламентът за пръв път е започнал да разглежда промени в изборното законодателство, когато трябва.

 

"В тази трета година ние продължихме нашата отговорна мисия с последователност. Президентската институция продължи да отстоява правовата държава и интересите на гражданите, да задава дневния ред по важни обществени теми, да стимулира дебата между институциите и гражданите, да обединява около обществено значими каузи, да работи за модерното развитие на България, да отстоява българския интерес", коментира Радев.

 

Той оцени дейността си като бариера срещу лобисткото законодателство.

 

"Там, където виждах, че има нарушение на Конституцията, сезирах Конституционния съд. Обществената реакция потвърждава правотата на моите тези", каза още държавният глава.

 

Според него през изминалата година той е засилил и диалогът си със синдикатите и работодателите.

 

Радев открои още като фокус на работата си детското здравеопазване, образованието, засилването на децентрализирането на общините, опазването на историческата памет и културното наследство.

 

"Развитието на въоръжените сили е мой върховен приоритет като главнокомандуващ", допълни той.

Още от: Политика

Коментари ( 0 )