IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
23:21 | 16 март 2020
Обновен: 18:05 | 2 май 2024

Познато и у нас биологично лекарство се бори успешно с коронавируса

Tocilizumab е от групата на инхибиторите на интерлевкините

По материала работи: Борис Проданов
Познато и у нас биологично лекарство се бори успешно с коронавируса

Ситуацията с COVID-19 в Италия е тежка. Институциите и науката правят всичко възможно да се намери начин за борба с коронавируса. Молекулата tocilizumab е на биологично лекарство (моноклонално антитяло от групата на инхибиторите на интерлевкините), което по принцип се използва при среден до тежък ревматоиден артрит. Може да се прилага при полиартикуларен ювенилен идиопатичен артрит (PJIA) и системен ювенилен идиопатичен артрит (SJIA). Познат е и у нас за лечение за тези сериозни заболявания, които не се повлияват с други препарати - кортикостероиди или метотрексат.

 

Екип от китайски и италиански учени в Италия експериментира с него, защото може да се окаже лек при коронавируса. Информацията се разпространи в медиите в страната с първоизточник RAI-TV.

 

Сътрудничество между болницата “Colli”, Раковия институт на Неапол и китайски лекари е установило, че тоцилизумаб може да доведе до положителни резултатите в грижата за пациенти инфектирани с новия коронавирус.

 

Двама пациенти от Неапол веднага отговарят положително на лечението. Става въпрос  за хора, които са в болницата Котуньо в Неапол. Те страдат от тежка COVID-19 пневмония. Тестът е извършен миналата събота. Само 24 ч. след приема на tocilizumab, окуражаващи подобрения са забелязани, особено при единия пациент, който е пристигнал в критично състояние. Това бе съобщено от неаполитанската болница на Хилс.

 

Използвано е и при 21 пациента в Китай. Сегашният експеримент в Италия е първи за страната. На база на теста в момента се преценява дали е препоръчително и другите критично болни пациенти да получат тази молекула.

 

Паоло Асиерто и Винченцо Монтесархио обясняват как 21 души в Китай са лекувани по този начин. При всички тях се е получило видимо подобрение в първите 24 до 48 ч., предава eturbonews, цитиран от kaldata.com.

 

Прочетете още: Клинични тестове на ваксина срещу COVID-19 скоро в Китай

Коментари

Новини Варна