IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
17:10 | 2 април 2020
Обновен: 05:51 | 7 април 2024

Отрицателни са вторите проби на двамата депутати със съмнение за COVID-19

Очакват се резултатите на 20 теста до края на деня

По материала работи: Борис Проданов
Отрицателни са вторите проби на двамата депутати със съмнение за COVID-19

Очакват се до края на деня обаче още 20 проби Двамата депутати, за които ген. Мутафчийски обяви тази сутрин, че са със съмнение, не са заразени, съобщава "24 часа".

 

Все още обаче има около 20 проби във ВМА, които не са излезли. Те ще станат ясни до края на деня.

 

Двамата депутати със съмнение, че са носители на заразата, са от ГЕРБ, но още сутринта са им направени повторни тестове, които са отрицателни. Така към момента няма други депутати с COVID-19 освен Хасан Адемов от ДПС.

 

Вчера всички дадоха проби, като 92 се тестваха във ВМА, 90 в "Софиямед", а някои пък във Варна и Стара Загора, където също има лаборатории с прецизните тестове.

 

Извънредният председателски съвет започна в 16 ч в парламента днес. На него трябва да се реши как Народното събрание ще продължи да работи в условията на извънредно положение и заразен народен представител с коронавирус.

 

Най-важният въпрос е дали депутатите ще продължат да заседават в досегашната зала на парламента или в другата сграда на Народното събрание в бившия Партиен дом, където ще могат да се спазват изискванията за социална дистанция.

 

Трябва да се вземе и решение по два закона - за актуализацията на Бюджет 2020, предложена заради извънредното положение, както и промените в Закона за енергетиката след актуализацията на цените на газа от Русия и намаляването им с 40%.

 

Прочетете още: Над 200 000 са се излекували от коронавирус

Коментари

Новини Варна