IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:13 | 19 май 2020
Обновен: 20:24 | 23 април 2024

Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

България се стопи при управлението на Борисов, заяви президентът

По материала работи: Ставри Таргов
Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

Президентът Румен Радев заяви, че от години апелира да се пресекат корупционните схеми, "които днес неудържимо изплуват на повърхността".

Радев припомни пред журналисти в Елин Пелин, че отдавна е снел доверието си от правителството.
 

 

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 хил.", каза президентът. Според него е недостойно да се присвояват достиженията на българските медици в кризата с коронавируса.

 

Президентът каза, че не вижда смисъл премиерът "сам да се хвали, при толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя", съобщава Dnes.bg.

 

"Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права", заяви още Радев, според когото е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи.

 

По отношение на посещението си в Елин Пелин той каза, че там, където местната власт си е на място и е ангажирана с развитието на младите хора и с подкрепа на бизнеса, нещата се получават.

 

Още новини от страната на Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна