IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
15:12 | 13 юли 2020
Обновен: 23:09 | 19 април 2024

Бранимир Балачев: Хора на Иван Костов продаваха имоти в центъра на Варна за жълти стотинки

Изказването бе направено по време на днешната сесия на ОбС

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка архив

Хора на Иван Костов продаваха имоти в центъра на Варна за жълти стотинки. Това каза председателят на групата на ПП ГЕРБ в ОбС Бранимир Балачев  на днешното заседание в зала „Пленарна” по отношение на обвиненията, че управляващите продават  на безценица общинска собственост.

 

Той припомни, че сделките са заложени  в „Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост“ на Община Варна, която е приета от съветниците от този Общински съвет! Тези сделки  са начин да влязат допълнителни постъпления в бюджета на Варна. Кой иначе ще защити общинските и здравните програми, които са в полза за много наши съграждани?!, каза Балачев.

 

Той посочи, че внимателно и критично се  разглеждат всички предложения. „ Но, когато става дума за приватизация и разпореждане с общински имоти, нека припомним факти от близкото минало – именно партията на Иван Костов, управлявала в периода 1997 – 2001 г., продаде имоти в центъра на Варна за жълти стотинки - магазин за дамска конфекция за 1700 лв. във време на инфлация, ресторант „Златното пиле“ – за 9100 лв. Списъкът е дълъг, мога да Ви го дам да се запознаете, за да имате визия какво сте продавали, обърна се той към Стела Николова, съветник от „Да, България“.

 

„Имаше модерна схема по време на Вашето управление, госпожо Николова - едни фирми във възход наемаха паркинги под наем. Договорите им бяха прекратявани, а те осъждаха общината, примерно за 100 000 лв., срещу което получаваха по 3 – 4 магазина в центъра на Варна.

 

Така че, когато се говори за продажба и приватизация, нека се помни и историята, защото, който няма история, няма бъдеще“, заяви Балачев.

 

Той допълни още: „Ако към мен или моите колеги бъдат отправени обвинения в корупционни сделки с имоти, ще се видим в съда“, което провокира Мария Ангелова, съветник от „Демократична България-Обединение”, да поясни от трибуната:

 

„Никъде в нашата декларация няма обвинения за корупция!“. „Да имаш добра опозиция е благодат за управляващите, но за съжаление, от вас, колеги - и от ляво, и от първото дясно, и от второто дясно, щото не е ясно кой с кого ходи по протести, не чувам обосновани предложения“, заяви още Бранимир Балачев, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ във Варна.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна